Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hmm další blogovy hrdina co brilantně bojuje proti téměř neprolomitelnym lžím. Ještě že vás tady máme, jinak bychom se PRAVDU nedozvěděli vůbec nikdy.

0 0
možnosti

Jarní ofenzíva blábolení se týkala velké letní vojenské ofenzívy Ukrajiny ?

Já jen, že v našich sdělovacích prostředcích se blábolí prakticky nepřetržitě od r. 1918 !

0 0
možnosti

A14d46a65m 18M55a13l70ý

4. 8. 2023 10:56

Tvrdá realita?

Tvrdá realita je, že Rusko Ukrajinu zákeřně napadlo. že páchá válečné zločiny, že se mu nepodařilo Ukrajinu snadno převálcovat.

Fanoušci Ruska nyní jásají, že se Ukrajině nedaří snadno válcovat rusko?

Snad si nikdo nemyslel, že to bude snadné!

5 5
možnosti

Auto nic z toho co píšete nezpochybňuje, takže to co mu podsouváte je totální hloupost a nálepkování, kterého se dopouštějí ti, co ničemu nerozumí...

8 0
možnosti

Ukrajinská ofenziva se nekoná, je to i vidět i na odhodlanosti nás, gaučových bojovníků. Někteří se odmlčeli, jiní to svádí na okolnosti. Ty to komplikovaly, to je pravda, ale když skončila rasputica, očekávaná ukrajinská ofenzíva začala tajemně. Velkým "PŠT". Ten ukazováček přes ústa odhodlaných bojovníků evokoval, že možná kyjevští generálové mají něco fíkanýho za lubem. Ne, nic za lubem nebylo, ale Západ čekal výsledky a tak Ukrajinci už otálet nemohli a vyrazili. A tvrdě narazili. Minová pole je v podstatě zastavila. Padla za pomalý postup taky výtka, že Západ dodal málo odminovacích tanků, teď prý je v ofenzivě zase zdržuje vzrostlá vegetace. Někdo, nebo něco musí bejt na vině, to je normálka, bohužel je i normálka, že tam denně umírají tátové, synové, manželé. Připomíná mi to první světovou. Obě strany do sebe bušily jak hluší do vrat, až ti nahoře si řekli, kurňa chlapi, tohle nemá cenu. V tý válce nikdo nevyhrál, to jen prohrála celá Evropa a bojím se, že to tu máme znovu.

2 2
možnosti

Víc a víc to vypadá, že na tom všem ve skutečnosti vydělává nějaký smějící se třetí...

Možná je pro nás povzbuzující, že morálka Rusů na frontě směřuje k nule. Je to znát na rozhovorech, které vedou se zajatci dva ukrajinští novináři (ke shlédnutí na youtube, mají jich tam už přes 700 a je vidět rozdíl mezi pohovory na počátku a dnes). Opravdu zajímavý materiál. (Volodymir Zolkin se ten youtube kanál jmenuje)

4 2
možnosti

Stejné rozhovory dávají i Rusáci s Ukrajinskými zajatci a rovněž to podle jejich výpovědí vypadá, jako by nejraději všichni co nejdříve prchli do ruského zajetí.

Takovým rozhovorům se nedá věřit. Rozhoduje jen a pouze situace a výsledky na bojišti.

3 2
možnosti

J81a17n 25M30a14r15e20k

4. 8. 2023 5:49

Nejsem překvapen. Napíšete blog a za pár minut na to vyleze Trčálek s nějakou pitominou. Asi při své lenosti nemá jiného na práci.

8 0
možnosti

Pan skladník je holt takový valach z Valašska.

2 1
možnosti

Tak ono nejde o žádnou záhadu. Ukrajinci samozřejmě musí vést nějakou propagandu, a jaká by tedy měla být než pozitivní až bombastická. Realita je samozřejmě tristní - UK sice dostalo nějaké zbraně ze Západu, ale je potřeba vědět i to, že jde o skladovky, které západní země mohou pustit. No a po 30 letech demilitarizace..... co lze tak od těch skladovek čekat, že? - - - - A jedna věc jsou stroje a druhá věc je munice. UK potřebuje pro udržení aktivní frontové činnosti nižší desetitisíce standartních dělostřeleckých granátů denně. Z tohoto pohledu je veškerá roční západní produkce v objemu, co Ukrajina spotřebuje za týden. Tedy, UK nemá pro efektivní válčení munici. Tečka, nediskutujme detaily. USA už nemají žádné volné standartní granáty skladem, tak jim dodají kazetky, protože těch ve skladech něco mají (10 až 12 mil. kusů se píše - otázka je v jakém je to stavu....). To by řekněme mohlo pomoci UK udržet mašinerii v chodu po následující rok. Ale za tu dobu MUSÍ Západ obnovit zbrojní výrobu, jinak UK stejně prohraje. - - - - Ale to už odbíhám, zpět k té pomalé ofenzívě. Bez plnohodnotné dělostřelecké a vzdušné podpory nemělo smysl ofenzívu začínat. Nicméně Západ za svoje prachy očekával akci, tak proto UK musela něco udělat. Podle mého se na to měli vykašlat a dál budovat armádu, protože ruský útok na Kyjev se blíží každým dnem. Asi Kyjev do vánoc nepadne, ale příští rok se Rusko pokusí Ukrajinu uchopit znova. Už cca rok naplno rozvíjí produkční kapacity a budují nové jednotky. Pokud na Donbase brzo zamrzne, uvidíme, jestli to Rusko s UK zkusí vyřídit hned nebo až napřesrok. - - - - Já tedy nejsem žádný optimista. Rok a půl od zahájení otevřené invaze a na Západě to nikdo nebere vážně. Můj tip je ten, že válka potrvá max. několik málo dalších let /svůj dřívější odhad 10 až 15 let beru zpět/ a po válce žádná Ukrajina ani ukrajinský národ nebudou existovat. A budoucnost střední Evropy bude hodně otevřenou otázkou.

2 3
možnosti
Foto

vidím to úplně stejně... až na tu střední Evropu, neviděl bych to tak dramaticky... ale s Ukrajinou to nevidím dobře... Rusko jede na půl plynu, takhle může jet dlouhá léta, možná i věčně... ale Ukrajina rozhodně ne...

2 3
možnosti
Foto

J13a45n 64Š11i86k

3. 8. 2023 19:03

Myslím, že první cenu v této disciplíně jste právě vyhrál vy. Hezký den

6 15
možnosti

Něco k tématu by nebylo?

8 0
možnosti

Žádné hafo článků o tom, jak bude ofenzíva zaručeně úspěšně drtivá, neexistuje. Nic takového se nepsalo. Žádná ofenziva blábolení se nekonala. Je to vymyšlená lež.

Když narazím na člověka s potřebou sdělovat nahlas ostatním, že on si dělá svůj vlastní názor, tak to jsou takovéhle kydy skoro vždycky.

5 10
možnosti

Ale byla velká očekávání, byla. Nelžeme si do kapsy /ale jasně že si budeme zase lhát, takoví jsme/.

5 0
možnosti
Foto

ve svých domovinách obě strany vítězí, na poli válečném se zas nic moc tak neděje. Výše je již na váš blog jistě zaslouženě vtipná karmická parafráze, ale nezoufejte, kdo není parafrázován, jakoby nebyl.

5 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 17,71
  • Průměrná čtenost 1757x
Zajímám se o dění okolo sebe a snažím si utvářet svůj vlastní názor. Moje myšlení se časem vyvíjí stejně jako můj pohled na většinu věcí.

Seznam rubrik