Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Roberte Šimečku. Zde je otazka pro vas, ale i pro ceske ctenare. Vase kritika pani Cernochove mne velmi prekvapila. Ne snad pro jeji vzhled ci neco jineho, ale pro jeji rozhodovani o obrannych materialu pro armadu. Vlastne je to pro mne prekvapeni pro rozhodovani ministru a jejich namestku. A to ve vsech oborech vlady.

Je mi znamo mnoho velkych rozhodovani v soukromich podminkach. Pri sve praci jako mistr, muj rocni rozpocet jsem musel splnit ($2500000), i presto, ze jsem mel volnou ruku ve vydaji techto penez. Zasadni slozka vydaje byla cena, za novy produkt pro pomoc zlepseni vyroby. Cena prekracujici $1000 muselo byt schvaleno vyssi instanci podniku. Cena do $1000 bylo me rozhodnuti. Vsak i presto, ze to bylo me rozhodnuti, vzdy jsem se snazil ziskat souhlasne hlasy od svych spolupracovniku.

Kazdy velky nakup jakehokoliv ministerstva, by melo byt rozhodnuti kolektivni a ne jen ministra. Kdo v tom kolektivu bude, to je ta politicka otazka. Umeni ministra je ukazkou jeho schopnosti byt ministrem.

Tento proces nam usetri naklady na souzeni ministru a namestku v budoucnu A to v CR by bylo hodne penez.

3 1
možnosti
RJ

Jenže zrovna tenhle proces už u nás drahných 30 let nefunguje.

0 0
možnosti
Foto

Kdybyste měl aspoň minimum znalostí o zbrojních zakázkách, tak byste znal, že u žádné zbrojní zakázky neexistuje základní cena. Každá zbrojní zakázka je originál. Každá zbrojní zakázka je jiná a žádná není stejná. Kvůli této pitomosti byla stíhaná a 11 let vláčená soudy Parkanová, než soudům policistům, statní zástupcům tohle docvaklo. Izrael nakupuje 25 stíhaček F-35 (asi 65 miliard korun) Česká republika nakupuje stejné množství stihaček F- 35 za zhruba 122,5 miliardy korun. K tomu nakupuje simulátory, munici, výcvik Tohle Izrael nemusí nakupovat, protože u stíhačky F-35 dlouhodobě používá.

7 15
možnosti
ZZ

Jste asi opět málo informován.

Izraelská dodávka má být financována z balíku vojenské pomoci, který Izraeli poskytují Spojené státy, takže Izrael dostane tato letadla prakticky zdarma. Platit to bude prakticky ČR.

Už chápete, nebo stále ještě vám někdo stojí na vedení ?

Konec konců - k čemu v ČR taková letadla potřebujeme, když jejich možnosti nedokážeme ani využít a jedna letová hodina tohoto letadla je asi 4-5 nákladnější než u Gripenů. Navíc je třeba k těmto letadlům postavit celou novou infrastrukturu, včetně letišť.

16 8
možnosti
ZK

Paní ministryně Černochová, kterou bývalý premiér nazval Marfušou, v začátcích konfliktu řekla, že EU společně Putina uzbrojí. No, nevypadá to, ale dávám jí palec, že se jí podařilo armádní sklady vyčistit od khaki šrotu. To soudím dle toho, že dnes už na Ukrajinu v podstatě nic neposílá.

4 4
možnosti
RJ

Téměř dokonale. Otázka ovšem zní jinak, za jakých okolností a proč proběhne následné dozbrojení.

6 0
možnosti
JD

Pane Šimečku, zde se nesmí kritizovat žádný ministr z ODS!

Proč to děláte?

Jasná a zasloužená karma, Černochová se neměla nikdy dostat na ministerstvo obrany!

23 14
možnosti
Foto

Juro, když se nesmí kritizovat, tak co se p. Šimečkovi stane? Nebo zase jen pro obveselení plácáš? Nezapomeň mi dát mínus .

16 15
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 17,71
  • Průměrná čtenost 1757x
Zajímám se o dění okolo sebe a snažím si utvářet svůj vlastní názor. Moje myšlení se časem vyvíjí stejně jako můj pohled na většinu věcí.

Seznam rubrik